16 дітей зі Сніжного бойовики силою вивезли до Росії, 9 змогли вирватися

Четвер, 12 червня 2014, 18:13

16 вихованців інтернату в Сніжному силою вивезені до Російської Федерації і зараз перебувають у таборі для біженців у Новошахтинську (Ростовська область).

Разом із дітьми-сиротами знаходяться двоє українських вихователів, повідомила "Голосу України" начальник служби у справах дітей Донецької обласної держадміністрації Віра Сагайдак.

Як повідомлялося, у четвер озброєні бойовики захопили автобус, яким їхали на відпочинок до Дніпропетровської області 25 дітей-сиріт і вихованців дитячих будинків сімейного типу. Транспорт розвернули в бік контрольно-пропускного пункту "Должанський" на Луганщині.

"Мама-вихователь дитячого будинку сімейного типу із 2 рідними та 7-ма прийомними дітьми категорично відмовилася залишати Україну і зараз повертається назад", - сказала Сагайдак.

"Інших дітей, від 1996 до 2008 років народження, силою перевели через кордон. Зараз 16 вихованців інтернату та двоє вихователів перебувають у таборі для біженців у Новошахтинську", - розповіла співрозмовниця.

Озброєні бойовики завадили вивезти і 30 вихованців будинку малюка у Краматорську. Все було підготовлено до транспортування малюків від народження до 3 років, багато хто з них – із вродженими серйозними вадами здоров’я.

Але напередодні хтось із персоналу "злив" інформацію представникам самопроголошеної "Донецької народної республіки". Ті з’явилися в будинку малюка ввечері, переночували, а вранці завадили вивезенню дітей.

Вихованців дитячого притулку в Краматорську вдалося евакуювати раніше. Після чого директора притулку викликали до "комендатури" міста і стали з’ясовувати, з якою метою він вивіз дітей.

"Звинувачували в тому, що малюків вивозять із метою продажу", - поділилися інформацією у службі у справах дітей.

Очевидці кажуть, що після того, як вихованці притулку благополучно залишили місто, у закладі з’явилася знімальна група російського НТВ і розчаровано констатувала: "А ми не встигли зняти, як вони до підвалів ховаються!".

Видання уточнює, що до підвалів ховаються мешканці Слов’янська, а не Краматорська.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування