Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров розповів європейцям, що плани РФ не змінилися

Неділя, 15 червня 2014, 16:56

Першочерговим кроком до нормалізації ситуації в Україні має стати якнайшвидше припинення військової операції на південному сході і встановлення перемир'я.

Про це в ході телефонної розмови з главою МЗС ФРН Штайнмайером заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє прес-служба МЗС.

"У продовження тристоронньої телефонної бесіди президента РФ Путіна з канцлером ФРН і президентом Франції була розглянута тематика переговорів по газу між РФ, Україною і ЄС, а також ситуація навколо планованого підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС", - зазначили в МЗС.

"Міністри обмінялися думками про поточну обстановку на Україні. Було підкреслено, що першочерговим кроком до нормалізації ситуації має стати якнайшвидше припинення військової операції на південному сході країни і встановлення перемир'я", - додали в МЗС.

Разом з тим Лавров "висловив особливу занепокоєність у зв'язку з нападом на посольство РФ у Києві і реакцією на це західних партнерів, що відмовилися засудити цей акт вандалізму в рамках СБ ООН".

Крім того Лавров провів телефонну розмову з французьким колегою Фабіусом.

Лавров висловив обурення "бездіяльністю київської влади, яка допустила безчинства перед посольством РФ у Києві. У свою чергу Фабіус заявив, що французька сторона має на увазі зробити в цьому зв'язку відповідну заяву", зазначили в МЗС.

Як відомо, Росія тривалий час наголошує на тому, що для розв'язання конфлікту на сході України київська влада має припинити військове протистояння та "каральну операцію" проти бойовиків, спонсорованих та керованих з російського боку. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: