Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" вимагає, щоб Україна не обслуговувала путінську армію

Понеділок, 16 червня 2014, 12:43

Фракція "Батьківщина" вимагає від президента Петра Порошенка призначити керівників силових відомств, а від уряду – припинити військову співпрацю з Росією.

Про це заявив на брифінгу в понеділок глава фракції Сергій Соболєв.

"Ми вважаємо, що на цьому тижні ми маємо почути прізвища кандидатів на призначення до силових структур та міністерств, бо досі вони мають статус в. о.", - сказав Соболєв.

"У понеділок відбудуться перші консультації голів фракцій з президентом, і ми плануємо поставити перед ним це питання", - додав він.

Соболєв закликав негайно припинити обслуговуваня Україною російської оборонки.

"Також ми вважаємо, що уряд і президент через експорт мають припинити усю військову співпрацю з Росією, зокрема, поставки військового та напіввійського обладнання. В тому числі, і комплектуючих до ядерних ракет", - закликав лідер "Батьківщини".

Таким чином, на думку Соболєва, Україна матиме можливість вимагати від інших держав того самого.

Крім того "Батьківщина" наполягає на запровадженні воєнного стану у Донецькій та Луганській областях, "що дозволить через передбачені законодавчі обмеження забезпечити безпеку мирних мешканців та зробити більш ефективними дії військових".

Соболєв також додав, що зареєстрував законопроект про створення єдиного координаційного органу для вимушених переселенців.

"І останнє – в рамках тих подій, які відбуваються, ми повинні затвердити графік роботи парламенту у міжсесійний період, щоб в разі необхідності збирати сесію на вимогу депутатів без попереднього рішення Верховної Ради".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...