Аваков: Ключова версія вибуху на газогоні - теракт

Вівторок, 17 червня 2014, 17:46

Диверсія на газопроводі в Полтавській області - чергова спроба з боку Росії дискредитувати Україну як партнера в газовій сфері, заявив глава МВС Арсен Аваков.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Наразі подача газу по цій гілці газопроводу перекрита, небезпека масштабнішої катастрофи усунена, станом на 16-40 вогонь загасили. Транзит газу здійснюється за резервною гілці в повному обсязі", - повідомляє Аваков.

"Оперативна група МВС проводить слідчі дії з визначення причин вибуху. Розглядається декілька версій події, в тому числі, ключова версія - терористичний акт", - зазначив міністр МВС.

"За словами місцевих жителів, безпосередньо перед загорянням, вони чули два сильних хлопки, що може свідчити про умисні вибухи", - каже Аваков.

На даний момент слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 292 Кримінального кодексу України. У разі підтвердження ключової версії, справа буде перекваліфікована за статтею тероризм, зазначає прес-служба МВС.

Раніше у ДСНС заявили, що причиною вибуху на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" у Полтавській області стала розгерметизація.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування