Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Щоб посилити кордон України, потрібна допомога ЄС та США

Вівторок, 17 червня 2014, 22:39

Для посилення контролю над державним кордоном України необхідна допомога ЄС та США.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє його прес-служба.

У розмові посадовці обговорили реалізацію "мирного плану" з вирішення конфлікту на Сході України, заплановане на 27 червня підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС, а також торкнулися питання переговорного процесу щодо газу.

Як повідомляє прес-служба, Меркель підтримала кроки з реалізації "мирного плану Порошенка".

Серед принципів імплементації "мирного плану" президент відзначив створення 10-кілометрової буферної зони на кордоні і відведення незаконних збройних формувань, звільнення всіх незаконно захоплених адмінбудівель, відновлення роботи місцевих органів влади та центральних телеканалів і радіостанцій.

Порошенко також наголосив на необхідності децентралізації влади, проведенні дострокових місцевих і парламентських виборів.

"Ці рамки закладуть подальшу логіку наших дій, спрямованих на імплементацію плану мирного врегулювання. Тристороння контактна група виробить необхідні фази і графік для цього", - наголосив президент.

У контексті обговорення відносин з ЄС він заявив, що Україна готова до підписання економічної частини Угоди про асоціацію в Брюсселі 27 червня. "Ми готуємось до ефективних і цілеспрямованих консультацій між Україною і ЄС", - наголосив Порошенко.

Як відомо, Верховна Рада підтримала постанову щодо посилення захисту державного кордону.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: