ГПУ порахувала, що Янукович і Кº вкрали цілий бюджет України

Середа, 18 червня 2014, 17:04

Прокуратура наклала арешт на облігації державного займу екс-віце-прем'єра Серія Арбузова на майже 2 мільярда доларів та понад мільярд гривень.

Про це розповів на брифінгу в середу заступник в.о. генепрокурора Олексій Баганець.

За його словами, Арбузов "на вкрадені у держави кошти, які були виведені в офшори пізніше були заведені в Україну як інвестиції і на них були придбані облігації державного займу під 9% дисконту".

"Тільки в доларовому еквіваленті арештовані облігації державного займу на суму 1.8 мільярда доларів і на 1 мільярд 200 мільйонів гривень", - зазначив він.

У свою чергу в.о. генпрокурова Олег Махніцький повідомив, що слідчі прокуратури позиваються щодо повернення у державну власність незаконно відчужених земель і майна колишніх високопосадовців.

Так, за його словами, прокуратура подала вже 9 позовів щодо скасування договорів оренди земельних ділянок, відведених під сонячні електростанції Андрія Клюєва, загальною площею 281 гектар.

Також Махніцький зазначив, що йдеться про ділянки відчужені під забудову екс-віце-прем'єром Сергієм Арбузовим (10 гектарів), та взяті в ореду компаніями Сергія Курченка.

Крім того прокуратура проводить перевірку і аудит документів щодо придбання екс-міністром ПЕК Юрієм Бойком морських бурових платформ (так звані "вишки Бойка").

За словами Махніцького, заявлено три позови про повернення у державну власність земель, незаконно виділених фірмі "Танталіт" (Межигір'я), щодо 127 гектарів вартістю в 105 мільйонів гривень, а також щодо відчуження лісових земель.

Позов щодо 2 гектарів землі заявлений особисто проти екс-президента Віктор Януковича.

У свою чергу перший заступник генпрокурора Микола Голомша повідомив, що загальна сума розкрадань колишніх можновладців практично дорівнює розміру держбюджету України.

"Якщо підрахувати всі кошти і майно то сума сягає цілого тіньового бюджету".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування