Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи штурмують управління луганських прикордонників. Є поранені

Понеділок, 2 червня 2014, 08:25

Терористи з ночі штурмують управління Луганського прикордонного загону, вогонь ведуть і з житлових будинків, заблокувавши їхніх мешканців.

"Близько 00.30 до управління Луганського ПЗ під’їхало біля 100 озброєних осіб, які розосередилися по периметру загону", - повідомляє сайт Державної прикордонної служби.

"Перша атака із застосуванням автоматів та підствольних гранатометів розпочалася біля 4 години та тривала близько 40 хвилин. Прикордонники її успішно відбіли", - зазначає відомство.

Однак, передислокувавшись, нападники знову розпочали атакувати – "цього разу із позицій, обладнаних у вікнах багатоповерхівки, по прикордонникам прицільний вогонь вели снайпери".

"Друга  і третя хвилі атаки також були відбиті. На території загону виникли осередкові пожежі. Серед прикордонників є поранені", - повідомляє Прикордонна служба.

"Терористи продовжують стягувати сили та озброєння до управління загону. Станом на 7.00 їх вже близько 400 осіб. І озброєння помічені міномети та ДШК", - інформує відомство.

"За наявною інформацією, терористи заблокували мешканців будинку, що знаходиться поруч із частиною, та ведуть вогонь із вікон квартир мирних жителів, що унеможливлює для прикордонників ведення прицільного вогню", - додає служба.

При цьому "допомога від Збройних сил та інших правоохоронних органів відсутня", - додають прикордонники.

"Прикордонники проінформували підрозділи й сили АТО, які з ними взаємодіють. У рамках взаємодії на допомогу прикордонникам було вислано винищувач, однак вести прицільний "точечний" вогонь у місті він не зміг", - пише ОстроВ.

Дмитро Тимчук пише, що, за даними групи "Інформаційний спротив", у ході штурму терористами Луганського прикордонного загону поранено 7 прикордонників. Про втрати серед бойовиків немає даних.

"Терористи використовують міномети й крупнокаліберні кулемети. При цьому до них постійно прибуває підкріплення – на даний момент загальна чисельність бойовиків сягає 500 чіл", - відзначає він близько 8 ранку.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування