Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер Демальянсу: Якщо не буде маніпуляцій, ми проходимо в Київраду

Понеділок, 2 червня 2014, 12:03

Після перерахунку голосів партія Демократичний Альянс має подолати бар'єр і пройти до Київради.

Про це "Українській правді" заявив лідер партії Василь Гацько.

"Сьогодні мають бути результати голосування по Києву. Згідно з протоколами, Демальянс долає 3% бар'єр", - заявив він.

"Якщо сьогодні не буде додаткових маніпуляцій з цифрами, то Демальянс долатиме 3-% бар'єр. Згідно з протоколами, ми проходимо", - заявив він.

"Попри те, що у нас є дуже багато питань по багатьох дільницях і по ходу виборів, я вважаю, що так вибори проводити не можна", – зазначив він.

"За нашими підрахунками, ми цей бар'єр долали впродовж всього процесу підрахунку, але міська комісія завжди суттєво занижувала цей показник. Якщо я не помиляюся, максимум вона показувала 2,94%, а вже після скандалу з'ясувалося, що вони забивали завищені дані і  по тим, хто проголосував, включаючи туди недійсні протоколи. А це суттєво знижувало нашу підтримку", - сказав він.

"Сьогодні у нас ще відбувається кілька судів. Ми намагаємось зберегти кожен голос киянина, який голосував за Демократичний альянс.

За словами Гацька, було дуже багато порушень, частина "пов’язана зі слабкою підготовкою членів комісій, а частина – це відверта фальсифікація, бо значну частину зниження голосів Демальянсу зафіксували після так званої процедури уточнення, яка за законом мала б передбачати виправлення технічних помилок в протоколах.

"А у нас відбулося зрізання голосів на конкретних дільницях. Наприклад, в Голосіївському районі ми побачили, що результати Демальянсу на одній з дільниць – 2 голоси в той час коли, на інших в десятки разів більше. Перевірили, змусили перерахувати і отримали 46 голосів. це ж різниця у 23 рази", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: