Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В МТС розповіли, як спецслужби слухають людей

П'ятниця, 20 червня 2014, 17:40

Розробники телекомунікаційного обладнання залишили "дірки", які можуть використовувати спецслужби для прослуховування абонентів.

Про це заявив директор з корпоративного управління і контролю "МТС Україна" Олег Проживальський в інтерв'ю АІN.

За його словами, звинувачення операторів мобільного зв'язку в тому, що вони "оповіщали" людей на Майдані відомими СМС про заборону участі у заворушень безпідставно.

"Ці повідомлення розсилали пиратські базові станції, які підключились до наших мереж", - розповів Проживальський.

Він пояснив, що телефонии абонентів "запрограмовані таким чином, щоб підкючатись до найсильнішого сигналу, який вдається зловити".

"Спецслужби встановлювали поблизу Майдану такі базові станції, телефонии протестувальників прив'язували до цих станцій, і на ці телефонии надсилали СМС", - розповів представник МТС.

"Буду говорити, як є, не приховуючи – з цими станціями працювали українські спецслужби за завданням колишньої влади", - додав він.

Преживальський пояснив, що у Криму, коли операторів, зокрема МТС звинуватили у співпраці з окупантом, такими ж станціями просто користувались ужне російські спецслужби.

За його словами, це можливо тому, що "очевидно, розробники телекомунікаційного обладнання спеціально залишили таку "дірку" для своїх спецслужб – щоб у випадку чого нею можна було скористатись".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: