Порошенко оприлюднив остаточний варіант свого "мирного плану"

П'ятниця, 20 червня 2014, 21:42

Президент Петро Порошенко представив на Донбасі мирний план з врегулювання ситуації в східних регіонах держави.

Як повідомила прес-служба глави держави, план складається з 15 кроків та передбачає гарантії безпеки для всіх учасників переговорів, звільнення від кримінальної відповідальності тих, хто склав зброю і не здійснив тяжких злочинів, звільнення заручників.

 

Крім цього, планується створити 10-ти кілометрову буферну зону на українсько-російському державному кордоні.

План передбачає вивід незаконних збройних формувань, створення гарантованого коридору для виходу російських і українських найманців, роззброєння.

Також планується створити в структурі МВС підрозділи для здійснення спільного патрулювання.

Згідно з планом, незаконно утримувані адміністративні будівлі в Донецькій і Луганській областях мають бути звільнені, зазначається на сайті глави держави.

Серед кроків також - відновлення діяльності місцевих органів влади, поновлення центрального теле- і радіомовлення у Донецькій і Луганській областях.

План передбачає кроки з децентралізації влади (шляхом обрання виконкомів, захист російської мови; проект змін до Конституції).

Кандидатури керівників обласних державних адміністрацій будуть узгоджуватися з представниками Донбасу, повідомили у прес-службі президента.

План передбачає проведення дострокових місцевих і парламентських виборів.

Також йдеться про програму створення робочих місць в регіоні і відновлення об'єктів промисловості і соціальної інфраструктури.

Як відомо, у четвер президент представив легітимній владі Донецької та Луганської областей 14 пунктів мирного плану на сході країни. Після він був доповнений.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування