У бійців, які служать у зоні АТО, можуть забрати майно

Понеділок, 23 червня 2014, 15:13

Бійці, що служать на сході, заявляють, що попри обіцянки банки не надали їм кредитні канікули, а зарплатню вони отримують без жодних надбавок за участь в АТО.

Про це "Українській правді" розповів боєць 51 окремої механізованої бригади Сергій.

"Нам обіцяли хоча б заморозити кредити. Не треба їх закривати, ми самі оплатимо, коли повернемось. Нам з банків телефонують і вимагають погашення кредиту, навіть попри те, що ми перебуваємо в зоні бойових дій", - сказав він.

"У людей зростають суми відсотків. Особисто у мене за  три місяці виросло близько 3 тисяч. Хоча у військкоматі обіцяли, що нададуть кредитні канікули", - зазначив Сергій.

"Декому вже на домашню адресу прийшли листи про опис майна через заборгованість по кредиту", - обурився боєць.

"Грошей із зарплатні на погашення кредиту теж немає, бо ми одягаємось за власний кошт –  берци, форма, все це купуємо за свій рахунок. Добре, що з бронежилетами нам спонсори допомогли", - додав він.

Крім того, він повідомив, що бійцям обіцяли, що мінімальна зарплатня становитиме 2400 гривень у місяць.

"На цей момент за три місяці ми отримали лише 3700 гривень. Хоча нам обіцяли, що тим, хто перебуває в зоні АТО, платитимуть надбавку", - сказав Сергій, який працює в групі швидкого реагування на Сході.

Подібну інформацію підтвердили і в 93-й механізованій бригаді.

"Перед мобілізацією юрист у військоматі розповів, що незалежно від посад рядовий склад має  "голу ставку" 2500 гривень. До цього додається вислуга років і премія. Тому у мене мало вийти 3100 на місяць", - повідомив УП боєць Володимир.

"За останній місяць я отримав 2560 – тобто без надбавок, без премій. Чисто гола ставка, попри те, що я перебуваю в зоні АТО", - додав він.

"Іншому бійцю у нас взагалі зменшили зарплатню і заплатили 1800 гривень", - додав Володимир, який служить на одному з блокпостів.

Мінімальну зарплатню отримують також бійці-резервісти, які служать  за межами зони АТО.

Українська правда звернулась з проханням прокоментувати ситуацію до Міноборони.

Прес-секретар Міноборони Богдан Сеник повідомив, що в департаменті фінансів зазначили, що зменшення зарплатні не планувалося, а тому могла статися помилка. Щоб її виправити у міністерстві попросили номер телефону бійця, якому знизили зарплатню.

"Фінансисти також працюють над тим, щоб виплатити додаткову ту велику премію,  яку затвердили постановою Кабміну", - сказав Сеник.

Щодо кредитів в Міноборони пообіцяли прояснити ситуацію.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування