Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Росія вербувала ветеранів Іноземного легіону воювати на Донбасі

Понеділок, 23 червня 2014, 16:37

Російські представники намагалися завербувати ветеранів Французького іноземного легіону для участі у бойових діях на Сході України на боці терористів.

Про це Укрінформу розповіли ветерани Іноземного легіону, які працювали на міжнародній виставці озброєнь Eurosatory-2014 під Парижем.

"Мені достеменно відомо, що до кількох моїх друзів - ветеранів-легіонерів неофіційно зверталися представники Росії з пропозицією взяти участь у бойових діях на сході України на боці так званих "ополченців", - розповіли легіонери.

"При цьому обіцяли повністю екіпірувати, озброїти і переправити у зону бойових дій, а також пропонували заробітну плату до 10 тисяч євро", - додали вони.

За словами одного зі співрозмовників, у разі згоди найманцям пропонувалася будь-яка зброя на вибір, оплата готівкою або на банківську картку у будь-якому банку за кордоном.

Причому найбільшу активність вербувальники проявляли у травні та червні. Та, за словами співрозмовника, жоден зі знайомих йому ветеранів Іноземного легіону не погодився на таку "заманливу" пропозицію.

Інший колишній легіонер розповів, що для вербування до Франції з РФ прибуло кілька осіб.

"Вони працювали переважно з ветеранами Іноземного легіону слов'янського походження… і шукали проросійських бійців", - зазначив він.

Легіонери вважають, що росіяни можуть використати їхніх колег для дискредитації України і "видати їх за осіб, що беруть участь у АТО на боці української армії і є бійцями іноземних приватних військових компаній".

Як відомо, Іноземний легіон є військовим з'єднанням у складі сухопутних військ Франції.

Його було створено 9 березня 1831 року королем Луї-Філіппом. Сьогодні він налічує 7699 легіонерів із 136 різних країн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування