Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ скаржиться на ЄС і звинувачує українських військових у порушенні кордону

Вівторок, 24 червня 2014, 15:07

МЗС Росії звинувачує Євросоюз в упередженості і "спробах колективного покарання населення Криму".

Про це йдеться в заяві МЗС Росії.

У ньому Москва заявляє про фальсифікацію звинувачень Брюсселя на адресу Росії.

"Змушені в черговий раз констатувати упередженість, політичну заангажованість і відірваність від реальності даних Брюсселем оцінок українських подій, тривале замовчування" незручних" Євросоюзу фактів, необґрунтований, а то й явно фальсифікований характер звинувачень на адресу Росії", - сказано в ньому.

Як сказано в заяві російського МЗС, в ЄС намагаються спотворити ситуацію в Україні.

"Як інакше можна пояснити відсутність у "висновках" Ради ЄС будь-якої згадки про загибель в результаті "антитерористичної операції" десятків дітей, багатотисячних потоках біженців, які продовжують прибувати з України в Російську Федерацію, неодноразових порушеннях українськими військовими російського державного кордону, кричущу спробу штурму Посольства Російської Федерації у Києві? ", - сказано в заяві.

Крім того, в МЗС РФ заявили про спроби ЄС ввести "колективне покарання проти жителів Криму".

"Якщо Євросоюз дійсно зацікавлений в тому, щоб грати серйозну позитивну роль в справі врегулювання української кризи, то йому саме час почати перегляд своїх підходів, погодившись з реальною ситуацією і не боячись долати внутріесовскую інерцію", - сказано в заяві МЗС.

У понеділок Євросоюз закликав Росію припинити поставляти в Україну зброю та бойовиків, підтримати план Петра Порошенка, а також вплинути на сепаратистів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: