Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уповноважений Порошенка: Головне – складання зброї, а не прізвища

Вівторок, 24 червня 2014, 15:52

Уповноважений Порошенка з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко вважає, що результат переговорів щодо ситуації на Сході України важливіший за прізвища перемовників.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Головне - складання зброї, припинення вогню, створення передумов для відновлення нормального життя в регіоні. Тому сьогодні ключове - це досягнення переговорів, а не прізвища", - наголошує Геращенко.

Таким чином вона відреагувала на числені запитання журналістів щодо складу переговорної групи:

"У зв'язку з відрядженням міністра Клімкіна до Люксембурга президент звернувся до екс - президента Леоніда Кучми з проханням долучитися до засідання цієі групи у Донецьку, у понеділок 23.06", - пояснює Геращенко.

"До речі, цей крок позитивно було сприйнято і на Сході Украіни, і в світі, адже очевидно, що Кучма добре орієнтується і у внутрішній, і в україно- російській проблематиці", - додає вона.

За її словами, "тристороння група, в свою чергу, на своєму засіданні прийняла рішення про залучення тих осіб, які, на їх думку (а також думку країн, що повинні використати весь свій свій вплив на бойовиків) , можуть вплинути на реалізацію мирного плану".

"Результат вчорашнього круглого столу - домовленість про припинення провокацій і вогню з боку бойовиків. Якщо це врятує життя і здоров'я і мирних громадян, і наших військових - це важливо", - зазначає Геращенко.

Як відомо, 23 червня у Донецьку пройшли багатосторонні переговори, у яких взяли участь: посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава партії "Український вибір" Віктор Медведчук, представник "ДНР" Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники "ЛНР".

За словами Кучми, сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.

У вівторок у прес-службі РНБО заявили, що Кучма – єдиний, хто представляє українську сторону в роботі тристоронньої групи щодо вирішення кризи на сході України.

Водночас там відмовились прокоментувати присутність на переговорах Медведчука.

Медведчук є кумом президента Російської Федерації Володимира Путіна, він просуває ідею федералізації України та проросійську політику.

Шуфрич, який приїхав із Медведчуком до Донецька, є депутатом Верховної Ради від Партії регіонів, яку раніше очолював відсторонений від посади президента України та оголошений у розшук Віктор Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: