Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін погрожує захищати українців, які відчувають нерозривний зв'язок з РФ

Вівторок, 24 червня 2014, 20:09

Росія завжди буде захищати етнічних росіян в Україні та тих українців, хто відчуває свій нерозривний зв'язок з Росією.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін за підсумками переговорів на вищому рівні в Австрії, повідомляє російський "Інтерфакс".

"Скасування цієї постанови (Ради Федерації про право використання ЗС РФ за кордоном) зовсім не означає, що ми не маємо наміру звертати увагу на те, що відбувається (в Україні)", - сказав він.

Путін підкреслив, що Росія завжди буде захищати і "етнічних росіян в Україні, і ту частину українського населення, народу, яка відчуває свій нерозривний не тільки етнічний, а й культурний, мовний зв'язок з Росією, відчувають себе частиною широкого російського світу".

"І ми, звичайно, не тільки уважно стежитимемо, а й відповідним чином реагуватимемо. Сподіваюся, що Збройні сили для цього не потрібні", - сказав Путін.

Він підкреслив, що Росія хоче створити умови для мирних переговорів в Україні, і цим обумовлено те, що глава держави звернувся до верхньої палати парламенту з проханням про скасування постанови на право застосування ЗС РФ в Україні.

Разом з тим Путін підкреслив: "Розраховую, що мирний процес розвиватиметься в напрямку вирішення питань про законні права громадян, які проживають у східній частині".

"Потрібно говорити про зміни в Основний закон, про те, як люди будуть там жити і як вони будуть гарантовані у своїх правах", - вважає Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування