Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма закликає не зривати консультації контактної групи на Донбасі

Четвер, 26 червня 2014, 13:46

Член тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на сході України Леонід Кучма готовий разом з іншими членами групи провести її чергове засідання.

Про це сказано в заяві Кучми, передає Інтерфакс-Україна в четвер.

"Але в той час, коли тристороння контактна група готова шукати шляхів для отримання миру, консультації не почалися, жодних сигналів з того боку не надходило, в той час, коли до завершення режиму припинення вогню залишилося 32 години", - йдеться в заяві Кучми.

У заяві зазначено, що згоди щодо проведення чергового засідання тристоронньої контактної групи вдалося досягти 25 червня, під час чотиристоронньої телефонної розмови за участю президента України Петра Порошенка, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Російської Федерації Володимира Путіна.

23 червня в Донецькій облдержадміністрації відбулися багатосторонні консультації.

На ній були присутні Леонід кучма, Віктор Медведчук, Нестор Шурич, один із лідерів бойовиків Олександр Бородай та оголошений у розшук нардеп від ПР Олег Царьов.

При цьому посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Віктор Медведчук і Нестор Шуфрич брали участь у засіданні Тристоронньої контактної за дорученням президента України Петра Порошенка.

Натомість у вівторок представник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий на брифінгу запевнив, що народний депутат Нестор Шуфрич і лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук не були уповноважені представляти українську сторону на тристоронніх переговорах в Донецьку.

За словами Чепового, другий президент України Леонід Кучма - єдиний, хто представляє українську сторону в роботі тристоронньої групи з вирішення кризи на сході України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: