Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель почала лік на години: Кремлю загрожують "жорсткі заходи"

Субота, 28 червня 2014, 10:12

Євросоюз вдасться до  рішучих заходів, якщо в найближчий час не буде досягнутий прогрес у справі виконання мирного плану, запропонованого президентом України Петром Порошенком.

Про це в Брюсселі заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, повідомляє Німецька хвиля.

"Ми очікуємо прогресу в найближчі години. Якщо ми не побачимо жодних кроків вперед ні по одному з пунктів, то ми будемо готові вжити жорстких заходів", - заявила Меркель.

Перед цим лідери країн ЄС в ході саміту ультимативно зажадали від Росії протягом 3 днів почати предметні переговори за мирним планом Порошенка. Євросоюз очікує звільнення заручників з полону сепаратистів, повернення Україні контролю над прикордонними пунктами і домовленості з Києвом про контроль за дотриманням припинення вогню.

Раніше Меркель і президент РФ Володимир Путін 26 червня провели телефону бесіду, де обговорили можливість продовження перемир'я на сході України.

Перед цим Меркель заявляла, що досі успіхи були "не такими помітними з огляду на майже семиденне припинення вогню, як я би бажала".  За словами Меркель, питання подальших санкцій проти Росії залишається на порядку денному.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: