З харківської міліції звільнили 200 осіб за сепаратизм

Субота, 28 червня 2014, 18:32

За останні чотири місяці з харківської міліції звільнено близько 200 чоловік.

Про це, повідомив начальник Головного управління МВС в Харківській області Анатолій Дмитрієв, - передає Інтерфакс-Україна.

"За період моєї роботи близько 200 осіб були звільнені і велика частина - за порушення закону, можливо, сепаратистські погляди тощо .. До лав міліції ми набираємо дійсно патріотів України, які люблять свою Батьківщину і хочуть її захищати", - сказав Дмитрієв.

Коментуючи конфлікт, що стався в центрі Харкова 22 червня в ході акцій протесту, він зазначив, що міліції вдалося "зупинити побоїще".

"Нам вдалося зупинити фактично побоїще. Міліції не важливо - Майдан це чи Антимайдан. Якщо людина порушує закон, він має за це відповідати. Зрештою, люди стояли на Майдані для того, щоб закон діяв", - сказав Дмитрієв.

На його думку, люди, які прагнуть дестабілізувати ситуацію, є і серед тих, хто стояв на Майдані, і серед тих, хто був на Антимайдан.

"22 червня знайшлися люди, які вирішили спровокувати конфлікт і здійснити побоїще ... Коли людина порушує закон, виражається нецензурною лайкою, нападає на міліціонера, він, керуючись законом "Про міліцію", має право і обов'язок припинити це ", - сказав Дмитрієв.

Разом з тим він визнав, що серед міліціонерів також є ті, хто порушує закон.

"Для того, щоб розібратися в ситуації слід звертатися до мене, як начальнику Головного управління, органів прокуратури, внутрішньої безпеки", - сказав Дмитрієв.

Як відомо, 22 червня під час акції проукраїнських активістів у Харкові, де о 18:00 розпочався Євромайдан та народне Віче, міліція застосувала силу проти активістів. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування