Януковичі та Ко намагаються видертися з "чорного списку" ЄС — ЗМІ

Вівторок, 3 червня 2014, 19:18

Віктор Янукович, його сини і шість інших людей, що фігурують у "чорному списку" Європейського Союзу, подали позови на рішення ЄС про заморожування їхніх активів.

Як повідомляє "EUObserver", екс-заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов подав позов до Європейського суду в Люксембурзі ще 29 квітня.

Потім, 12 травня, позови подали колишній прем'єр-міністр Микола Азаров та його син Олексій.

14 травня три позови подали Янукович і його сини Віктор та Олександр. Бізнесмен Сергій Курченко подав позов 15 травня. Того ж дня позови подали екс-глава адміністрації президента Андрій Клюєв і його брат, народний депутат Сергій Клюєв.

"Всі позивачі домагаються анулювання санкційних рішень ЄС", - наголошується в повідомленні.

Крім того, чотири громадянина України, які потрапили в "чорні списки", написали до Ради ЄС письмові запити для отримання доказів, що також може свідчити про наміри подати позови. Це колишній генеральний прокурор України Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава СБУ Олександр Якименко та екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Як відомо, ЄС 5 березня заморозив активи 18 українських громадян, підозрюваних в незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини в Україні.

Рішення "передбачає заморожування коштів та економічних ресурсів окремих осіб, визначених відповідальними за незаконне привласнення українських державних коштів, та осіб, відповідальних за порушення прав людини в Україні, фізичних та юридичних осіб, пов'язаних з ними організацій та органів з метою консолідації та підтримки верховенства права та поваги до прав людини в Україні".

У документі зазначалося, що в початковий список з 18 громадян можуть вноситися зміни за наявності відповідних обгрунтувань.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...