ОБСЄ уточнює інформацію про обстріл ОДА з літака

Вівторок, 3 червня 2014, 20:12

В ОБСЄ не підтверджують повідомлення про те, що вибух в Луганській облдержадміністрації могла спричинити "некерована ракета, випущена з літака".

Про це BBC Україна повідомили в місії організації в Україні.

Раніше на сайті ОБСЄ з'явилося повідомлення про те, що в облдержадміністрацію влучили ракети з літака.

Скрін-шот із сайту ОБСЄ 

Як повідомили BBС Україна, ця заява буде уточнена. Оновлена версія має з'явитися пізніше.

Ввечері місія ОБСЄ в Україні заявила, що має підстави вважати, що удар по Луганській облдержадміністрації був нанесений з повітря, можливо - з літака.

Як відомо, перший заступник Генпрокурора Микола Голомша заявив, що, згідно з попередньою інформацією, причиною вибуху в Луганській обласній державній адміністрації 2 червня стало влучення ракети із переносного зенітно-ракетного комлекса терористів.

2 червня в Луганскій ОГА стався вибух

Тоді українські ЗМІ з посиланням на очевидців вибуху повідомили, що члени незаконних озброєних формувань намагалися підбити літак українських військово-повітряних сил з ПЗРК, проте влучили у вікно.

У прес-службі самопроголошеної "ЛНР" стверджують, що українська авіація скинула на будівлю Луганської обладміністрації касетні бомби.

Водночас прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашківський заявив, що вибух у Луганській облдержадміністрації стався всередині будівлі, обстрілу ззовні, тим паче, з літака, не було.

У прес-службі самопроголошеної "Луганської народної республіки" повідомляють про п'ятьох убитих мирних громадян і кількох терористів, які дістали важких поранень унаслідок авіаудару української військової авіації по будівлі обладміністрації.

Серед загиблих також - так звана "міністр охорони здоров'я" так званої "Луганської народної республіки" Наталія Архипова.

У головному управлінні МВС у Луганській області повідомили, що 8 людей загинули і 11 були госпіталізовано 2 червня через вибух в будівлі Луганської ОДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News