Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії будуть саджати за екстремізм в Інтернеті

Понеділок, 30 червня 2014, 11:51

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, яким запроваджуються тюремні терміни за фінансування екстремістської діяльності, а також за заклики до екстремізму в інтернеті.

Документ опублікований на офіційному порталі правової інформації, - повідомляє ІТАР-ТАСС.

Закон був прийнятий Держдумою 20 червня і схвалений Радою Федерації 25 червня.

До Кримінального кодексу вводиться нова стаття (282.3 - "Фінансування екстремістської діяльності"), що встановлює покарання за "надання або збір коштів або надання фінансових послуг, завідомо призначених для фінансування організації, підготовки і вчинення хоча б одного із злочинів екстремістської спрямованості або для забезпечення діяльності екстремістського співтовариства або екстремістської організації".

Покарання за даний злочин буде варіюватися від штрафу в 300 - 500 тис. рублів до позбавлення волі на строк до 3 років.

Якщо злочин буде скоєно з використанням службового становища, максимальне покарання може скласти 6 років колонії.

При цьому винний буде звільнятися від кримінальної відповідальності, якщо допоможе запобігти або припинити злочин, яке він фінансував, а також сприяв припиненню діяльності екстремістського співтовариства або екстремістської організації.

Законом також встановлюється кримінальна відповідальність у вигляді примусових робіт або позбавлення волі на строк до 5 років за публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, здійснені з використанням не тільки ЗМІ, а й інтернету.

Аналогічним чином доповнюється і стаття 282 ("Збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності") - під неї тепер також підпадатимуть відповідні злочини, вчинені і в інформаційному просторі, і безпосередньо у "всесвітній павутині".

Крім того, посилюється покарання за організацію діяльності суспільного або релігійного об'єднання або іншої організації, які суд ліквідував або заборонив у зв'язку із здійсненням екстремістської діяльності.

Відтворення такої організації буде каратися штрафом від 300 тис. до 500 тис. рублів, або примусовими роботами на строк до 5 років з обмеженням волі на строк до 2-х років або без такого, або арештом на строк від 4-х до 6 місяців, або позбавленням волі на строк від 2-х до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 10 років або без такого та з обмеженням волі на строк до 2-х років або без такого.

Законом також передбачається конфіскація майна, отриманого в результаті вчинення злочинів екстремістської спрямованості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування