Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Луганщині нападали на кілька військових частин, украли зброю

Середа, 4 червня 2014, 16:55

За останній дні озброєні люди напали на кілька військових частин у Луганській області, як мінімум в одній із них викрали зброю.

Про це повідомляє прес-секретар Луганського ГУ МВС України Тетяна Погукай у Facebook, доповідаючи про оперативну обстановку станом на 4 червня.

Крім того, у чергову частину Жовтневого району 4 червня о 00:10 надійшло анонімне повідомлення про те, що в районі лікарні міста Щастя чути постріли.

"За попередніми даними встановлено, що постріли (близько 30) були зроблені з мінометної зброї в напрямку поста блокування дороги (стаціонарний пост №1), який контролюється невідомими озброєними людьми. Інформації про потерпілих і загиблих немає. Обставини події встановлюються", - говориться у повідомленні.

Також повідомлялося про те, що близько 300-х озброєних людей захопили ВЧ № А0194.

"Усі військовослужбовці евакуйовані, територія військової частини перебуває під контролем озброєних людей. Серед особового складу військової частини потерпілих немає. Інформації про кількість захопленої зброї й боєприпасів немає. Даний факт зареєстровано в ЄРДР за статтею 258 ч. 2 КК України", - йдеться в повідомленні.

3 червня о 21:50 надійшло анонімне повідомлення про те, що близько будинку по вулиці Щаденка було чути постріли в районі розташування військової частини № 3035.

"За попередніми даними встановлено, що 3 червня близько о 21:50 озброєні люди почали штурм в/ч 3035. У ході бойових дій сталася пожежа складу військової частини, вибухнуло 3 автомобілі. Інформації про потерпілих немає. У лікарню по медичну допомогу військовослужбовці й цивільні не зверталися. Даний факт зареєстровано", - йдеться у повідомленні.

Крім того, 31 травня о 23:30 на військову частину №А1783, розташовану в Луганську, вулиця Гостра Могила, 155, був вчинений напад озброєними людьми, одягненими в камуфльований одяг, з "балаклавами" на головах, чисельністю близько 150-200 осіб.

"Під час нападу з військової частини було викрадено зброю – автомати АКС-74 – 31 од., кулемет РПК-74, пістолети ПМ -17 од. Крім того, було викрадено 22 автомобілі: Урал – 8 од., ЗІЛ – 4 од., КАМАЗ – 5 од., ГАЗ-66 – 4 од., УАЗ, і 11 причепів. Дані факти зареєстровано в ЄРДР за статтею 262 ч. 3 і статті 289 ч. 3 КК", - повідомляє Погукай.

Також надходили повідомлення про викрадення або підпал машин, крадіжки у квартирах.

Крім того, надходили повідомлення про звернення до лікарень людей із пораненнями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...