Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія повертає свого посла в Україну

Четвер, 5 червня 2014, 14:23

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов повертається на місце служби в Київ і візьме участь в інавгурації обраного президентом Петра Порошенка.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на статс-секретаря – заступника голови МЗС Росії Григорія Карасіна.

"Має бути інавгурація обраного президента України Петра Порошенка. У зв'язку із цим багато цікавляться, чи візьме в цьому участь представник Росії. На це ми відповідаємо ствердно", - сказав він.

"В офіційній церемонії інавгурації Порошенка у Верховній раді візьме участь посол Росії на Україні Михайло Зурабов. Він повертається в Україну", - сказав Карасін.

Він назвав його повернення в Київ "позитивним сигналом", і висловив сподівання на те, що в Києві він буде сприйнятий адекватно.

Зурабов був викликаний на консультації в Москву з Києва ще наприкінці лютого у зв'язку із загостренням ситуації в Україні. Тоді прем'єр Росії Медведєв пояснив такий крок тим, що в Україні існує загроза здоров'ю громадян РФ

Після цього Росія в порушення українського законодавства, призначивши маріонеткове керівництво в Криму, провела анексію півострова. Крім того нависла загроза вторгнення Росії на материкову частину Криму. 

Свою участь у церемонії інавгурації Порошенка вже підтвердили близько 20 глав держав і урядів.

Серед них президенти Польщі Броніслав Коморовський, Литви Даля Грибаускайте, віце-президент США Джо Байден, глава МЗС Швейцарії Дідьє Буркхальтер, президент Європейської ради Герман ван Ромпей, генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: