Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські "казаки" розгромили українську церкву в Криму. МЗС обурений

Четвер, 5 червня 2014, 15:19

МЗС занепокоєний посиленням антиукраїнських репресивних дій російських окупаційних сил на території тимчасово окупованої АР Крим.

Про це йдетьтся у коментарі МЗС.

В ньому сказано, що в Криму не припиняються утиски освітніх прав україномовних громадян України в АР Крим, репресії проти українських журналістів та усіх громадян, котрі незгодні з насильницькою та сфальсифікованою окупацією півострова Кремлем.

"Російські окупанти розпочали масштабне гоніння і фізичне насильство проти духовенства й вірян Кримської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату", - йдеться в коментарі.

Дискримінація, тиск і погрози, яким вони піддавалися протягом останніх трьох місяців, переросли в побиття, знищення майна і захоплення релігійних споруд озброєними бандитами з Росії, зазначає МЗС.

"1 червня ц.р. так звані російські козаки зі зброєю в руках вчинили погром Церкви Покрови Пресвятої Богородиці в селищі Перевальне, розправу над мирними віруючими, серед яких були жінки і діти", - йдеться в коментарі.

Як наголошують українські дипломати, такі злочини з боку російських окупантів створюють реальну загрозу для життя і безпеки священнослужителів Кримської єпархії, членів їх сімей, а також прихожан.

"МЗС вимагає від РФ припинити варварську та лицемірну політику, яка становить загрозу не лише для України та її громадян, але й для всього міжнародного співтовариства", - сказано в заяві МЗС України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування