Яценюк: Україні вдалося уникнути дефолту

П'ятниця, 6 червня 2014, 10:50

Україні вдалося уникнути дефолту, але уряду ще доведеться йти на непопулярні кроки для стабілізації економіки.

Про це у парламенті в п'ятницю заявив прем'єр Арсеній Яценюк, звітуючи за 100 днів діяльності свого уряду.

"Нам вдалося уникнути в економічній сфері цього жахливого слова дефолт, а простіше кажучи банкрутства країни. Всі соціальні виплати, пенсії і заробітні платні всі соціальні стандарти, прийняті чинним законом про державний бюджет, виплачуються", - сказав він.

Яценюк нагадав, що уряд за цей період часу отримав фінансову допомогу від наших західних партнерів, а саме: відновлення співпраці з МВФ, Світовим банком, ЄБРР, урядом США, Канади, Японії, Євросоюзу з макрофінансовою допомогою.

"Це дало можливість країні платити людям, не впасти в економічну прірву, з якої треба виходити десятки років", - сказав він.

Яценюк попередив, що в" рамках програми з економічної стабілізації країни ми змушені були йти і будемо йти далі на непопулярні кроки, але вкрай необхідні заходи яким зараз ніхто не буде аплодувати".

"Але для того, щоб вилікувати хворобу економічної розрухи ми повинні пройти через складні, але правильні заходи економічної стабілізації", - додав він.

"Ці таблетки кислі, але їх треба використати, щоб потім організм української економіки був сильний живий і зоровий", - зазначив прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування