Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штайнмаєр: В українській кризі з'явилося світло в кінці тунелю

Понеділок, 9 червня 2014, 22:06

У конфлікті на Україні вперше за багато місяців "видно слабке світло в кінці тунелю".

Про це заявив глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер перед неформальною зустріччю в Санкт-Петербурзі з главами МЗС РФ і Польщі.

"У конфлікті на Україні вперше за багато місяців видно слабкий світло в кінці тунелю", - заявив Штайнмайер, пише Німецька хвиля з посиланням на повідомлення МЗС Німеччини.

"Ми поки ще недостатньо близькі до рішення української кризи. Але після тижнів і місяців інтенсивних дипломатичних зусиль конфліктуючі сторони, нарешті, безпосередньо спілкуються один з одним", - додав глава МЗС ФРН.

За словами дипломата, "в жодному разі не можна допустити, щоб діалог між українським і російським керівництвом зірвався".

"Створена тристороння контактна група за участі представників України, Росії та ОБСЄ, має при повному погодженні сторін зосередитися на тому, щоб покласти край насильству і продовжити діалог, розпочатий в рамках національних круглих столів", - заявив Штайнмайер.

За його словами, в ході зустрічі 10 червня він має намір разом з Сергієм Лавровим і Радославом Сікорським знайти відповідь на питання, яким чином використовувати позитивні моменти, які мають місце в останні дні, щоб зробити процес деескалації конфлікту незворотнім.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: