Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський хотів зробити з Медведчука "троянського коня" - Корбан

П'ятниця, 11 липня 2014, 12:14

Ідея залучити до переговорів щодо розв'язання ситуації на Сході України належала команді губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Про це в інтерв'ю "Новой газете" розповів "права рука" губернатора Геннадій Корбан.

"Країна не могла довго перебувати в стані невизначеності - ні війни, ні миру. Я кажу про те тимчасове перемир'я, яке у нас було. Наш президент мав визначитися: ми воюємо або живемо.... Те перемир'я - це був цугцванг, а треба було робити якийсь хід далі, як у шаховій партії. Тому ми запропонували цей хід з Медведчуком", - пояснив Корбан.

Бізнесмен пояснив, що має на увазі команду Коломойського.

"Хто такий Медведчук? Це фігура, яка давно не в політиці і яка дуже хоче повернутися в українську політику, але не має можливостей", - говорить партнер Коломойського.

"Медведчук - це справжнісінький кум Путіна. І якщо цю людину український президент призначає своїм указом на посаду губернатора Донецька, то Медведчук стає нашим троянським конем, який просто буде зобов'язаний поїхати до свого кума і сказати: "Вова! Давай закінчимо! Я все заагоджу. Адже для мене це шанс повернутися", - додає він.

На думку Корбана, у Путіна були б вагомі причини погодитися на такий варіант:

"У Вови інтерес мати там свою людину. Плюс, так сказати, це гра на родинних зв'язках - чому б не допомогти своєму кумові повернутися у велику політику. І через нього, можливо, лобіювати свої інтереси. За допомогою Медведчука ми могли б забезпечити Путіну цю, можливо, ілюзію", - говорить бізнесмен.

"Сам же Медведчук при цьому потрапляє в вилку - з одного боку, він повинен служити українському народу, з іншого - він змушений був би домовлятися з Путіним особисто, а не Петро Олексійович там і європейська дипломатія ...", - вважає Корбан

На думку бізнесмена, Медведчук в якості губернатора зміг би розколоти озброєні групи на Донбасі.

"Ті з них, які не вчинили страшних злочинів, могли б увійти до складу правоохоронної системи регіону. А всі інші, які відмовилися підкоритися новому керівникові і встати під український прапор, виявилися б поза законом. У цьому випадку одна частина Донбасу гасила б іншу частину. А з Дніпропетровська, Житомира та Хмельницького не гинули б люди. У Донецьку б розібралися один з одним самі ", - сказав Корбан.

Такий хід "сірий кардинал" клану "дніпропетровських" вважає "нормальною шаховою комбінацією", яка зараз, правда, вже неактуальна.

"Вже ні. Президент, ми вважаємо, прийняв правильне рішення про продовження військової операції. І наша ідея щодо Медведчука, можливо, простимулювала його до такого кроку. Адже ми виходили до нього з цією ідеєю, обговорювали її. Зрештою, нам потрібно було певне рішення - воюємо або спробуємомир з Медведчуком?.. ", - каже Корбан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування