Колишній глава КДБ Придністров'я став лідером сепаратистів Донецька

П'ятниця, 11 липня 2014, 13:01

Колишній міністр Держбезпеки самопроголошеної Придністров'я Володимир Антюфеев переїхав у Донецьку й став одним з лідерів самопроголошеної ДНР.

Про його призначення заявив сампроголошений "прем'єр" росіянин Олександр Бородай, повідомляє Комерсант-Молдова.

За його словами, він буде займатися силовими питаннями. Бородай уточнив, що в Антюфеєва російське громадянство.

Антюфеєв, у свою чергу, заявив, що "усе життя присвятив боротьбі з націонал-фашизмом у Латвії, Молдові", а тепер займеться цим і в Україні.

"Я запрошений керівництвом ДНР для організації роботи правоохоронних структур, оскільки націонал-фашисти України дестабілізували роботу даних структур",- сказав Володимир Антюфеєв.

За його словами, головним завданням у його роботі стане відтворення "правоохоронних структур". Він додав, що в сферу його управління ввійдуть органі держбезпеки, юстиції, МВС, а також суди.

Антюфеєв народився в Новосибірську.  В 1974 році закінчив Мінську спеціальну середню школу міліції МВС СРСР, а в 1999 році Російську Академію державної служби при Президенті РФ.

Він також відомий як Володимир Шевцов. У Латвії він залишався затятим прихильником СРСР. Внаслідок його діяльності Латвійська прокуратура порушила кримінальну справу. З вересня 1991 року із санкції прокуратури Латвії перебуває в міжнародному розшуку".

Після цього він утік в Придністров'я. З 1992 по 2012 рік обіймав посаду "міністра держбезпеки" самопроголошеного Придністров'я, що по суті є аналогом КДБ.

Улітку 2012 року влада Придністров'я завела кримінальну справу на Антюфеєва за статтею "Зловживання посадовими повноваженнями", а також обвинуватили в розкраданні й знищенні низки кримінальних справ.

Затримати його, однак, не вдалося – Антюфеев виїхав у Москву, де й перебував до початку активної фази кризи в Україні.

За даними джерел "Ъ-MD", навесні цього року Антюфеєв поряд з іншими російськими силовиками брав найактивнішу участь у подіях у Криму, результатом яких стало приєднання півострова до Росії.  

Антюфеєву заборонено в'їзд на територію ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування