У Коломойського вірять у порядність Ахметова: не спійманий - не злодій

П'ятниця, 11 липня 2014, 13:30

У команді Ігоря Коломойського вважають, що майно "донецьких", близьких до сім'ї Януковича, "має бути передано народу", але уточнюють, що про Рината Ахметова мова не йде.

Про це в інтерв'ю "Новой газете" розповів "права рука" губернатора Дніпропетровщини Геннадій Корбан.

Корбан пропонує "розділяти донецьких":

"Серед них є ті, хто стояв останні роки при владі, маються на увазі Янукович, Пшонка і компанія. І вони зіграли основну роль у розгойдуванні Донбасу, вони фінансували її, цим займався в першу чергу син Януковича... і є Ахметов і його люди".

На зауваження, що Ахметов, за деякими даними фінансував Пушиліна, Корбан відповів:

"Знаєте, я звик вірити фактам. Як кажуть, не спійманий - не злодій".

"Я не бачив, як він фінансував Пушиліна. Я все-таки вірю в порядність Ахметова. Що він не побажав би Донбасу сьогоднішніх подій. Інша справа, що його позицію самоусунення від процесів я вважаю дуже шкідливою", - сказав партнер Коломойського.

"Адже що він взагалі зробив (щоб повернути контроль в регіоні)? Дав цей свій гудок. Я маю на увазі, закликав своїх робітників на страйк, які виходили по гудку. І це коли йшла вже справжня війна, коли все стало дуже серйозно".

На думку Корбана, Ахметов зараз взагалі не керує ситуацією на Донбасі.

Щодо ідеї відібрати власність у донецьких "сірий кардинал" клану "дніпропетровських" зазначив:

"Це зараз ще всього лише дискусія. Але так, є багато власності: підприємства, шахти, все інше, що належить родині Януковича і його близьким соратникам. Тому перш за все мову ми ведемо про них, хто відверто грабував країну, і власність їх повинна по справедливості належати народу... ".

"А яка буде форма (володіння) і як це буде виглядати юридично, як здійснити передачу - це друге питання і окремий механізм. Його треба думати, опрацьовувати. І ми дискутуємо", - додав він.

На зауваження, що багато хто сприйняв цю дискусію саме як натяк Рінату Ахметову, Корбан сказав:

"Що вдієш, нас не зовсім правильно зрозуміли".

У свою чергу Борис Філатов повідомив, що йому дзвонив партнер Ахметова Новицький і питав: "Що ви мали на увазі?".

"А мається на увазі те, що вкрадено у держави, у платників податків, і ті бізнеси, та нерухомість і заводи, які були вкрадені людьми, що підтримують терористів. А якщо хтось думає про перегляд приватизаційних процесів, то, напевно, це не наша компетенція ", - зазначив Корбан.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...