Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В АТО кажуть, що знищили за добу тисячу бойовиків

Субота, 12 липня 2014, 11:07

Протягом 11 липня бойовики понесли значні втрати з боку сил АТО: знищено ряд позицій бойовиків з майже 1000 терористів.

Про це повідомив прес-секретар АТО Владислав Селезньов.

За його словами, сили АТО поінформовані про бази та місця дислокації бойовиків "за сприяння місцевого населення, яке активно допомагає виявляти масові скупчення терористів".

"В ході проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, авіація Збройних Сил України нанесла 5 авіаційних ударів по опорних пунктах незаконних збройних формувань, мінометним і вогневим позиціям, базам і таборам бойовиків. Завдяки точним та перевіреним розвідданими вдалося без загрози для місцевого населення знищити ряд позицій бойовиків" ,- зазначив Селезньов.

За його словами, бойовики понесли значні втрати:  військовою авіацією було знищено 2 мінометні батареї, 2 танки, 3 БТР, чимала кількість автомобільної техніки і боєприпасів.

"В районі с. Гольмівський знищений базовий табір бойовиків, а в районі міста Перевальськ - опорний пункт з 2 танками, 10 броньованими машинами, 15 одиницями автомобільної техніки. Знищено близько 500 бойовиків. У районі міста Дзержинськ знищена потужна база бойовиків. За попередніми оцінками там знищено до 500 бойовиків. Пошкоджено 2 бронетранспортера", - йдеться  у повідомленні.

Також був виявлений і знищений опорний пункт бойовиків в районі м.Ізварине.

"Сили АТО зміцнили свої позиції в районі кордону поблизу пункту пропуску Ізварине, що, в свою чергу, сприяє встановленню повного контролю над Державним кордоном України", - додав Селезньов. 

Інфографіка з сайта rnbo.gov.ua

У свою чергу керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук заявив: "Наші оціночні дані втрат бойовиків останнім часом сильно відрізняються від тих, якими оперують деякі представники штабу АТО".

"Ми вже довгий час не даємо таких даних з однієї причини. Наші оціночні дані втрат бойовиків останнім часом сильно відрізняються від тих, якими оперують деякі представники штабу АТО.  З одного боку, ми не хочемо спростовувати офіційних представників силовиків. З іншого боку - не можемо їх дублювати, тобто давати інформацію, в достовірності якої сильно сумніваємося", - зазначив Тимчук.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування