Навальний про "Первый канал": Схиблені збоченці, їх треба судити

Понеділок, 14 липня 2014, 13:53

Російський активіст Олексій Навальний назвав керівництво та журналістів російського "Першого каналу" за брехню на адресу українців "схибленими збоченцями" і закликав судити їх.

Про це він написав у своєму блозі.

Особливе обурення Навального викликав сюжет "Першого каналу" про розп'яття трирічного хлопчика.

Нагадаємо, в сюжеті жінка, яку журналісти представили як біженку зі Слов'янська, розповідає, що українські військові розіп'яли трирічного хлопчика в центрі міста, влаштувавши таким чином публічну страту.

"Все зрозуміло. Зрозуміло, що інформаційні та дезинформаційні кампанії - така ж частина конфлікту, як і бігання з автоматом. Зрозуміло, що будь-яка сторона завжди буде передавати, що вона збила двадцять літаків, знищила переважаючі сили, очікує незабаром підкріплення і "кулеметник Петров (Шнайдер), увірвавшись у розташування противника, знищив двадцять гітлерівців (червоноармійців), захопив ворожого генерала і благополучно повернувся до своїх ", - пише Навальний.

На думку Навального, вимагати від воєнізованих структур давати правдиву інформацію так само наївно, як і пропонувати їм "ви стріляйте, але так, щоб не вбило".

Він підкреслює, що всьому є межа.

Далі Навальний дає посилання на вищезгаданий сюжет "Першого каналу".

У підсумку Навальний назвав "Перший канал" схибленими збоченцями.

"Схиблені збоченці. Вони зовсім там хворі, щоб придумувати таке? Навіть якщо просто використовують у своїх цілях божевільну жінку - це нічого не змінює", - написав він і розмістив фото генерального директора каналу Костянтина Ернста.

Навальний обурений "Першим каналом"

Скріншот із блоку Навального: navalny.com 

Навальний переконаний, що за таке слід судити.

"За таке реально треба судити. Люди, які подібне влаштовують небезпечні для суспільства і те, що вони роблять - справжнісінький кримінальний злочин", - написав Навальний.

У свою чергу російський телеканал "Дождь" також зацікавився, звідки у "Першого каналу" взявся такий сюжет.

Як підкреслює "Дождь", жодного відеодоказу на підтвердження слів жінки немає.

Крім того, активісти та журналісти, які перебували в цей час у Слов'янську, також не знають про цю "історії". 

Як заявив прес-секретар українського омбудсмена Валерії Лутковської, омбудсмен відмовляється коментувати цю історію: за її словами, нехай вона залишиться на совісті співробітників "Першого каналу".

Представник "Першого каналу" Лариса Кримова заявила "Дождю", що вона у відпустці до 2 серпня, і не має достатньої інформації для того, щоб коментувати цю новину.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: