Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС вигадало, як помститись Ернсту за "розіпнутого хлопчика"

Понеділок, 14 липня 2014, 17:09

Міністерство внутрішніх справ ініціює заборону в'їзду в Україну і країни ЄС гендиректору "Першого каналу" Костянтину Ернсту і ще 300-м російським журналістам. 

Про це на брифінгу в п'ятницю сказав радник глави МВС Антон Геращенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"МВС України звертається з пропозицією до МЗС звернутися до Євросоюзу - перевірити цих журналістів і заборонити їм в'їзд, для того, щоб, хоча б, таким чином, Європа також показала, що вона проти такого роду пропагандистської брехні", - сказав він.

МВС встановило особу жінки, яка російським телеканалам повідомила про звірства, які нібито здійснюють українські військовослужбовці. Цю жінку, за словами Геращенка, звуть Галина Остапенко (Пишняк).

Міліція встановила, що жінка є уродженкою одного з сіл Міжгірського району Закарпаття. Останнім часом вона разом зі своєю сім’єю проживала у селі Миколаївка Слов’янського району Донецької області.

У 2010 році жінка заявляла до міліції про те, що її 16-річна донька вкрала у неї гроші.

У березні цього року жінка двічі зверталася до міліції: перший раз – про те, що її побив чоловік, вдруге – про те, що він забрав і не віддає паспорт.

Радник міністра розповів, що ця жінка веде асоціальний спосіб життя, і навмисне була використана для того, щоб дискредитувати українських військових.

"Мета знімання таких роликів - в РФ почалася проблема з наймом найманців", - сказав Геращенко, пояснивши, що такими сюжетами Росія має намір викликати ненависть до українців, щоб збільшити кількість найманців.

За його словами, такі сюжети російських каналів сприяли тому, що МВС виступив з подібною ініціативою.

Як відомо, в ефірі російського Першого каналу вийшов повністю брехливий сюжет про те, як українська армія розпинає маленького хлопчика.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування