Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Співдоповідач ПАРЄ закликала Порошенка допрацювати зміни до Конституції

Середа, 16 липня 2014, 14:58

Співдоповідач ПАРЄ з моніторингу України Марієтта де Пурбе-Лундін закликає президента Петра Порошенка переглянути запропоновані ним зміни до Конституції.

Про це повідомляє прес-служба ПАРЄ.

"Вікно можливостей в Україні, щоб здійснити конституційну, виборчу і судову реформи, які так необхідні для розвитку країни, швидко звужується, а мало що вдалося зробити досі", - зазначила вона.

"Пропозиція президента Порошенка щодо конституційних поправок лише частково вирішує зміни, яких терміново потребує країна. Наприклад, додаткові поправки, необхідні для належного реформування судової системи та інституту Генпрокуратури не вистачає", - заявила співдоповідач.

"З моїх контактів з усіма фракціями у Верховній Раді, стає зрозуміло, що в найближчому майбутньому буде лише один шанс внести зміни до Конституції, і президент повинен скористатися цим шансом", - зазначає де Пурбе-Лундін.

Вона закликала Порошенка подати в парламент переглянуті пропозиції, які носитимуть комплексний характер і враховує всі питання.

"Їх треба розробити після широких консультацій, в тому числі з міжнародними партнерами - наприклад, Венеціанською комісією - і громадянським суспільством", вважає де Пурбе-Лундін.

Водночас вона привітала пропозицію Порошенка стосовно "справжньої децентралізації влади на місцевому та регіональному рівнях".

"Це ключ до зміцнення єдності країни та її загального демократичного розвитку. Тим не менше, багато людей, з якими я говорила, ставлять під сумнів роль та повноваження регіональних представників президента, запропоновані у проекті змін до Конституції. Це питання потребує уточнення"", - зазначила співдоповідач.

Де Пурбе-Лундін привітала намір президента провести дострокові парламентські вибори.

Однак зазначила, що "вони мають бути проведені тільки тоді, коли будуть створені необхідні умови, і коли всі громадяни можуть взяти участь у волевиявленні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: