Двох льотчиків збитого Ан-26 знайшли мертвими

Четвер, 17 липня 2014, 12:56

У РНБО підтверджують інформацію про знайдені тіла двох пілотів збитого літака Ан-26.

Про це розповів на брифінгу в четвер речник Інформаційного центру РНБО Анлдрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

"Так, у нас є інформація про те, що знайдені тіла двох пілотів. Однак зараз існує проблема з їхньою доставкою, оскільки вони знаходяться на території, яка досі контролюється терористами", - зазначив Лисенко.

Як відомо, 4 членів екіпажу Ан-26, збитого 14 липня на Луганщині вдалося врятувати.

СБУ раніше заявляла, що володіє незаперечними доказами причетності російської сторони до атаки на український військово-транспортний літак АН-26 у понеділок у Луганській області.

Як відомо, міністр оборони Валерій Гелетей у доповіді президенту Петру Порошенку повідомив, що через те, що літак ішов на висоті 6,5 км, його ураження переносною зенітними комплексами є неможливим, тобто, "літак був уражений іншою, потужнішою ракетною зброєю, яка була застосована, імовірно, з території Російської Федерації".

Пізніше в понеділок спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що "виходячи з даних, переданих українськими льотчиками, розглядаються дві версії: постріл був здійснений наземною ракетою з ракетного комплексу "Панцир" або самонавідною ракетою Х-24 класу "повітря-повітря", яка була випущена з літака, піднятого російського аеропорту Міллерово.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...