Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Машини "Народної армії Донбасу" у Москві налякали місцевих

Середа, 2 липня 2014, 13:51

У Москві місцеві мешканці виявили у дворі будинків машини з написами "Народна армія Донбасу", їх власник - громадянин Росії - ховав обличчя й погрожував обуреним москвичам.

Вони викликали поліцію, написала Альона Антонова у Facebook близько першої ночі на середу (за московським часом).

"У нас у дворі сусіднього будинку на Малій Грузинській, 31, щойно стояли інкасаторський броньований фургон і джип шевроле (без номерів). Із написами "Народна армія Донбасу". Перегородили проїзд до будинку. Швидка була змушена паркуватися біля смітника", - написала вона.

Авто з написами "Народна армія Донбасу" в центрі Москви. Фото - Сергія Луньова

"Ми з чоловіком викликали поліцію. Приїхала слідча група Пресненського ВВС і керівництво 4-го ДПС. Оглянули машини. Викликали кінологів", - повідомила Антонова.

Авто з написами "Народна армія Донбасу", неправильно припарковані в Москві, обурили місцевих. Фото - Сергія Луньова

За її словами, "тим часом знайшовся власник автотранспортних засобів – громадянин РФ, Микола, не москвич".

"Поліція дивилася паспорт товариша (нам із чоловіком вдалося глянути краєм ока). Це громадянин РФ, який знімає квартиру в сусідньому з нами будинку (Мала Грузинська, 31) із 6 травня", - пояснила Антонова в коментарях.

 

За словами москвички, коли його почали знімати, "Микола одразу ж надягнув маску і сказав, що не збирається представлятися і він інкогніто… розповідав, що в нього є фото з передачею допомоги ополченцям".

"Товариш виявився зухвалим і нервовим. Одягнений у військовий камуфляж. Грубіянив нам із чоловіком, погрожуючи фізичною розправою… Це при тому, що ми не сказали ні слова про політику, а говорили лише про те, що ми – місцеві жителі і нас тривожить цей автотранспорт, бо у дворі гуляє донька", - заявила Антонова.

"Громадянин обіцяв засунути нам у задній отвір телефон. Кричав, що "ви хочете, щоб вас у вашому дворі бомбили "Градами"?" і дуже голосно сипав нецензурною лайкою", - додала вона.

Антонова зазначила, що представники ФСБ просили не заважати спецоперації "записами в телефоні", а кінолог із собакою "досить довго оглядали машини усередині й зовні".

"Виявили каски, бронежилети, ножі й гумові кийки", - написала вона.

"Представник "Народної армії Донбасу" вимагав адвоката й понятих. Скаржився, що віддав 680 рублів за чистку салону. Сказав, дивлячись на білі шкарпетки чоловіка, що вони схожі на гіпс, і при зустрічі зі правильними людьми ноги можуть випадково виявитися переламаними. Ми покинули місце події, бо Микола продовжував погрожувати", - додала вона.

У коментарях Антонова повідомила, що о 3:30 ночі автокортеж виїхав із їхньої вулиці. Усього приїхало не менше 15 співробітників поліції, кінологи й ФСБ. "Микола в супроводі всієї цієї свити поїхав. Його броневичок вивіз величезний евакуатор", - написала вона.

Її чоловік під ніком Sandy Kirti зазначив, що Микола "не приховував своєї причетності до ДНР" і називав себе не лише "постачальником" сепаратистів в Україні, але й гордо говорив поліції, що брав участь у зіткненнях. Також він говорив, що інкасаторська машина нібито буде використовуватися як карета "швидкої допомоги".

 
 
 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: