Порошенко доручив МЗС якнайшвидше підготувати план ратифікації угоди з ЄС

Середа, 2 липня 2014, 23:38

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ якнайшвидше підготувати і узгодити з ЄС план ратифікації Угоди про асоціацію.

Про це повідомила прес-служба глави держави за результатами зустрічі Порошенка з лідерами депутатських фракцій та груп Верховної Ради.

"Після цього ми зацікавлені якнайшвидше пройти процедуру ратифікації, дотримуючись всіх регламентних норм", - сказав він.

Також Порошенко підкреслив, що вніс на розгляд парламенту законопроект змін до Конституції.

Глава держави наголосив, що під час виборчої кампанії він проїхав з проектом змін до Конституції всі регіони України і обіцяв громадянам передати більше повноважень суспільству.

"Запропонований проект Конституції не збільшує повноважень ні президента, ні парламенту, ні уряду, натомість збільшує повноваження українського суспільства, яке продемонструвало свою політичну зрілість і відповідальність", - запевнив Порошенко.

Замість глав обласних та районних державних адміністрацій функцію контролю виконуватимуть представники президента, яким "буде поставлена головна мета – збереження країни, її соборності, цілісності".

Порошенко зазначив, що чекає від уряду та парламентської більшості підтримки цього проекту Конституції.

Також президент наголосив, що ця реформа сприятиме зменшенню чиновництва, а значить – допомагатиме боротьбі з корупцією.

Окрім того, президент ще раз підкреслив, що вважає діалог з Верховною Радою та урядом важливим фактором реалізації мирного плану з вирішення ситуації на Сході.

"У цих особливих умовах як ніколи потрібні єдність і взаєморозуміння гілок влади", - наголосив Порошенко.

Він повідомив, що визначився з кандидатурою свого представника в Кабінеті міністрів.

"Це буде людина, яка глибоко розуміє економічні процеси і проблеми та виступає проти популістських рішень, які шкодять країні" - , підкреслив глава держави.

Порошенко торкнувся і питання парламентських виборів, яке, за його словами, залишається на порядку денному як актуальне. "Вибори до парламенту відповідають очікуванням суспільства", - сказав президент, відмітивши, що виступає за пропорційну систему виборів за відкритими списками.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...