Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ахметова заявляють, що дбають про біженців

Понеділок, 21 липня 2014, 17:13

У благодійному фонді українського мільярдера Ріната Ахметова заперечують, що відмовилися допомагати біженцям з Донбасу.

Про це йдеться в заяві фонду, поширеній у понеділок.

Як відомо, раніше губернатор Одеської області Ігор Палиця заявив, що найбагатша людина України, олігарх Рінат Ахметов відмовився фінансувати потреби донецьких біженців.

Директор фонду донецького олігарха "Розвиток України", Анатолій Заболотний зазначив, що Ахметов поставив перед фондом завдання забезпечити максимальну допомогу мешканцям "гарячих точок" на Донбасі, де можливості державних структур і міжнародних організацій обмежені.

 

У заяві акцентується, що у відсутності "зеленого коридору", фонд організував волонтерським ресурсом евакуацію майже 5000 тисяч осіб, більше половини з яких - діти.

"Ми забезпечуємо більше 3 000 людей у місцях тимчасового проживання у Донецькій, Запорізькій, Харківській і Дніпропетровській областях. Ведемо перемовини з Миколаївською областю. Ми відкриті до співробітництва з будь-якою областю України, але на принципах відкритості, прозорості та максимальної користі для людей", - заявляє Заболотний.

За його словами, "у червні представники фонду зустрічалися у Одесі з заступником губернатора Сергієм Калинчуком, на цій зустрічі Фонд пропонував фінансову підтримку родинам загиблих 2 травня, але отримали відмову у наданні інформації про кількість сімей".

"Шановний Ігор Петрович, ми готові допомогати жителям Донбасу в Одеській області і будемо інформувати громадськість про те, що робимо і робитимемо", - резюмується в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування