Парубій обіцяє ротацію військ, а в АП про це не знають

Понеділок, 21 липня 2014, 22:45

Секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій заявляє, що указ "Про часткову мобілізацію" передбачає на мобілізацію 45 днів.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

За його словами, указ дозволить мобілізувати додаткову кількість людей та укомплектувати ті частини, які цього потребують.

Окрім того, як зазначив Парубій, в разі необхідності буде проведена ротація тих солдат, "які вже інколи по кілька місяців є на передовій".

"Щоб нові добровольці, нові мобілізовані могли замінити тих, хто сьогодні на передовій", - сказав він, уточнивши, що йдеться не про повну ротацію.

За словами секретаря РНБО у першу чергу до армії набиратимуть тих чоловіків, які мають необхідний досвід, військову спеціальність.

"Ми проводимо часткову мобілізацію для того, щоб набрати ту кількість людей, яку Українська держава зможе сьогодні екіпірувати, зможе дати їм необхідний захист перед тим, як піти  на передову", - додав Парубій.

Він також висловив переконання, що у вівторок Рада затвердить згаданий указ президента.

Водночас перший заступник голови АП Генадій Зубко зазначає, що указ про часткову мобілізацію не передбачає ротації учасників АТО.

"Цей указ готується. По-перше, це має бути додатковий набір, про ротацію поки не йдеться", - повідомив він в ефірі "5 каналу" в понеділок увечері.

За словами Зубка, наразі на сході України склалася така ситуація, яка вимагає додаткових сил, а не їх ротації.

"Сьогодні ситуація на сході така, що практично йдуть дії наступального характеру і говорити про те, що відбудеться ротація - це говорити неправду", - підкреслив він, цитує "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, він зазначив, що опрацьовуються варіанти надання відпустки учасникам АТО. Зокрема, на сьогоднішній день вони вже можуть йти у відпустки на 10-15 днів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...