Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США: У трагедії з малайзійським лайнером винен Путін

Четвер, 24 липня 2014, 12:44

Сполучені Штати вважають президента Росії Володимира Путіна відповідальним за трагедію з малайзійським авіалайнером, який був збитий над Донецькою областю 17 липня.

Про це на брифінгу заявила представник Держдепартаменту США Марі Гарф.

"Ці російські сепаратисти, які, ми переконані, запустили цю ракету, не діяли б без підтримки президента Путіна і російського уряду, не тренувалися б без підтримки президента Путіна і російського уряду, не озброювалися б без підтримки президента Путіна і російського уряду. Вони б не робили те, що вони роблять, то ж вони б не вистрілили з SA-11 ("Бук" за класифікацією США і НАТО) без підтримки президента Путіна і російського уряду. Так, пряма відповідальність лежить на там", — впевнена Гарф.

Вона також додала, до росіяни постійно брехали під час всього конфлікту, наприклад, заявляючи, що їх військ немає в Криму, хоча вони там були.

"То ж до них просто немає жодної довіри. І я розумію потребу оприлюднення більшої кількості інформації, але гляньте, знання того, що вони збили вже понад дюжини літаків — а це єдиний, до якого вони не причетні — просто не вписується у загальний сенс", — сказала представник Держдепартаменту.

Як відомо, США, а також ряд інших західних країн неодноразово заявляли, що вважають Росію відповідальною за трагедію з малайзійським лайнером.

В свою чергу Росія відкидає всі звинувачення і наполягає, що в інциденті винна Україна.

Внаслідок падіння літака загинули 298 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування