Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Австралійські полійцейські вже на півдорозі в Україну

Четвер, 24 липня 2014, 13:48

Австралія готує відправку до України 50 поліцейських для охорони місця падіння малайзійського авіалайнера, збитого 17 липня над Донецькою областю.

Як повідомляє британська газета The Guardian, наразі ці силовики вже прибули до Лондона і чекають на відправку до України.

За словами прем’єр-міністра Австралії Тоні Еббота, він вже провів відповідні переговори з президентами України і Росії.

Еббот додав, що хотів відправити поліцейських в Україну якомога скоріше, але все ще залишаються деякі невирішені питання щодо цієї міжнародної силової групи, наприклад — чи будуть ці силовики озброєні.

"Очевидно, я б підходив дуже обережно до відправки будь-якого австралійського персоналу в небезпечну зону без будь-якого захисту, але враховуючи досить спокійну обстановку, яка, схоже, сформувалася протягом останніх декількох днів, враховуючи, що представникам ОБСЄ дозволяли наче безперешкодно відвідати зону падіння протягом останніх днів, я з оптимізмом дивлюсь на можливість для цих поліцейських бути допущеними до зони падіння", — сказав Еббот.

Він додав, що Путін погодився, що місце аварії повинне охоронятися міжнародними силовиками, але нагадав, що територія все ще знаходиться під контролем сепаратистів і невідомо, як вони віднесуться до присутності міжнародних силовиків. Втім Еббот додав, що російський президент все ж має "деякий вплив" на бойовиків.

Також він зазначив, що визнає повноваження української влади над всією територією країни.

Крім того, австралійський прем’єр застеріг сім’ї жертв від візитів в Україну, додавши, що уряд готовий посприяти їх перельоту в Нідерланди, де вони зможуть чекати на прибуття тіл своїх рідних.

Як відомо, пасажирський авіалайнер компанії Малайзійські авіалінії був збитий над Донецькою областю 17 липня. В результаті трагедії загинули 298 людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...