Ніч АТО: диверсанти готують теракти, бойовики стріляли з мінометів і Града

Неділя, 27 липня 2014, 09:41

Ситуація в зоні АТО характеризується особливою напруженістю в районах населених пунктів Донецьк і Горлівка.

Про це написав керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його інформацією, бойовики здійснюють перегрупування своїх сил і намагаються заповнити гостру потребу в живій силі за рахунок місцевого населення - шляхом насильной "мобілізації" і агітації.

Крім того, Тимчук повідомив, що в районах Луганської області спостерігається активність диверсійно-розвідувальних груп противника.

"Сили АТО проводять заходи з їхнього пошуку і знешкодження. Відзначається високий рівень підготовки диверсантів щодо організації терактів", - підкреслив він.

Також фахівець відзначив, що з мінометів терористи обстріляли блок-пост сил АТО біля н.п.Андреевка. Втрат серед військовослужбовців немає.

"Тричі з РСЗВ БМ-21 "Град" обстріляні позиції сил АТО на території аеропорта в Луганську. Втрат немає", - розповів Тимчук.

Він також повідомив, що штабом АТО організована доставка боєприпасів, продовольства і медикаментів підрозділам силовиків у прикордонних районах.

Разом з тим  видання Gorlovka.ua повідомляє  про обстріли Горлівки: кілька снарядів, як повідомляють очевидці, потрапили прямо на територію прокуратури м. Горлівки. В самій будівлі вже більше двох тижнів немає представників ДНР.

Також снаряд бачили на шкільному полі, прилеглому до ЗОШ № 65. На даний момент бойовики ДНР перекрили проїжджу частину дороги, що веде в бік трикотажної фабрики з вулиці Беспощадного.

Також снаряд потрапив і в будинок по звірячому вбитого у квітні депутата Горлівської міськради Володимира Рибака. У результаті пошкоджено дах будинку, вхідні двері, вікна і паркан.

З посиланням на повідомлення у соцмережах повідомляється про інші обстріли: "Подвійний залп ГРАДА зі Будівельника в сторону ФТП ... люди в шоці ... Адже якщо буде відповідь вогонь ...", "При першій стрільбі снаряд потрапив у будинок наших родичів, по вул. Планерній!! одна людина поранена .... ".

"Дзвонив товаришеві. У нього будинок на будівельників у балці. Немає світла, немає газу. Перебити тпубу. Поруч якому те дідові рознесло сарай. Тут же з'явилися журналісти. Відзняли руйнування, взяли інтерв'ю ... Обстріл з градів був з боку ФТП".

"... самі висотки майже не постраждали. Вибухи були в районі технологічної дороги. стрілянина велася з району трікотажка. У балці по вул. Оленина в приватному секторі приблизно навпроти котельні було потрапляння, перебитий електрокабель і газова труба. У висотних будинках є світло і газ ".

Усі фото з сайта gorlovka.ua
 
 
 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:57
Мінфін залучив понад 7 мільярдів від розміщення ОВДП
21:54
Аграрного міністра підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів. Що загрожує Сольському: деталі справи
21:49
США запровадили нові санкції проти Ірану через кібератаки
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
Усі новини...