По Горлівці завдано ракетно-мінометного удару. До 30 загиблих

Неділя, 27 липня 2014, 13:59

По Горлівці (Донецька область) вдень 27 липня завдано ракетно-мінометного удару з околиць міста.

Про це повідомив кореспондент Української правди, який перебуває на місці подій.

Згідно з повідомленням, вогонь вівся з околиць міста по центру Горлівки. 

"Кількість загиблих серед мирного населення - від 20 до 30 осіб" , - зазначив журналіст. 

Також стало відомо, що один зі снарядів впав неподалік центрального пологового будинку та розірвався. 

"Люди сидять по підвалах, ховаються", - додав кореспондент.

У свою чергу Інтерфакс-Україна повідомляє, що авіаційного удару було завдано по будівлі міського управління міліції Горлівки, де розташовувався один зі штабів групи одного з керівників НЗФ Ігоря Безлера ("Бєса").

"За кілька хвилин до цього стався обстріл центру міста з установки "Град", встановленої приблизно в районі селища шахти Румянцева. Постраждали будинки в районі зупинки "Мелодія" на вулиці Рудакова біля пенсійного фонду, і район депо на проспекті Леніна", - йдеться у повідомленні.

На вул.Рудакова внаслідок обстрілу двоє людей дістали поранень, у загальноосвітній школі №85 вилетіли вікна. Також постраждав район станції переливання крові на вул.Гагаріна.

"Горить обленерго з боку "Артемвугілля", пробито дахи у кількох будинках, ЦУМ і "Укртелеком" без шибок, димлять воронки на трамвайних коліях", повідомляють у групі "Самооборона Горлівки".

Разом з тим, як повідомляє у соцмережі "Єдиний координаційний центр "Донбас", до середини 27 липня у центрі Горлівки було чутb 2 залпb з "Граду", а також  кілька вибухів.

За даними місцевих мешканців вогневі точки терористів стоять в районі пр. Леніна, "але вони час від часу міняють своє місце розташування. Вибирають місця за давно відомим методом: де більше людей, там і станемо".

Місцеві медіа повідомляють про те, що основні сили так званого "ополчення" перемістилися до Бессарабки, "звідти очікується удар сил АТО".

Також компанія Ріната Ахметова "ДТЕК" повідомила про те, що о 13:00 через активні бойові дій на території Горлівки у  будівлю головного диспетчерського щита ДТЕК Донецькобленерго потрапив бойовий снаряд.

"У будівлі пожежа.  Оперативний черговий не постраждав і в даний час переведений до бомбосховища. Після гасіння пожежі щит буде оглянутий на предмет пошкоджень і буде прийнято рішення про його подальшу роботу", - зазначили в  компанії. 

Як відомо, раніше речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що наразі сили АТО наразі перебувають на околицях Горлівки.

Також у центрі військово-політичних досліджень повідомляли, що ситуація в зоні АТО характеризується особливою напруженістю в районах населених пунктів Донецьк і Горлівка

Місцеві ЗМІ у Горлівці повідомляли про обстріл міста з "Градів".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування