Лавров: громадяни інших країн воюють в Україні з обох сторін

Понеділок, 28 липня 2014, 11:44

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров упевнений, що представники інших країн беруть участь у збройному конфлікті на південному сході України не тільки на боці бойовиків так званих ДНР і ЛНР, але і на стороні українських військ.

Про це він заявив на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналіста BBC про те, чому українська влада повинна вступати в переговори з бойовиками, якщо їх представляють громадяни Росії Ігор Гіркін та Олександр Бородай.

"Ви знаєте, що громадяни інших країн воюють з обох сторін. На цей рахунок також маса репортажів і про шведських неонацистів, про польських представників різних рухів, представників інших країн", — заявив Лавров.

Він також додав, що три місяці тому запитав у глави американського Держдепу Джона Керрі, чи правдиві повідомлення в ЗМІ про те, що в Києві працюють близько сотні американських військових експертів, але відповіді досі не отримав.

"Тут справа не в тому, хто кого представляє і хто є громадянином якої країни. А справа в тому, наскільки людина буде відповідати за домовленості, які можуть бути досягнуті", — вважає російський міністр.

Як відомо, серед керівництва так званих ДНР і ЛНР, а також серед бойовиків є багато росіян.

Українська влада неодноразово заявляли, що вважає цих людей терористами і в жодні переговори з ними вступати не буде.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News