Справи проти Кернеса зупинили

Середа, 30 липня 2014, 12:08

Досудове розслідування проти мера Харкова Геннадія Кернеса зупинено.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит онлайн-ресурса "Доступ до правди".

"Відповідно до ст. 280 Кримінального процесуального кодексу України досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні 04.07.2014 зупинено у зв'язку з тяжкою хворобою підозрюваного", - сказано у відповіді.

 

Як відомо, проти Кернеса було порушено справу за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) і ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу.

Його підозрювали в організації викрадення людей за часи Євромайдану в Харкові.

У березні Кернесу було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів відразу за трьома статтями: за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) і ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу.

Тоді Печерський районний суд міста Києва обрав Кернесу запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту (меру з 21:00 вечора до 7:00 ранку наказувалося перебувати вдома). Однак ситуація змінилася наприкінці квітня – після замаху Геннадія Кернеса під час пробіжки.

Спершу, щоб вивезти мера на лікування в Ізраїль, запобіжний захід з часткового домашнього арешту була змінена на особисту поруку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News