Бойовиків випускають зі Слов'янска, щоб не було втрат, інші деморалізовані

Субота, 5 липня 2014, 13:32

Бойовики тікають зі Слов'янська лісами та полями, їм дозволяють вийти з міста, щоб не постраждало мирне населення.

Про це "Українській правді" розповів секретар РНБО Андрій Парубій, відповідаючи на питання, чому бойовиків випускають зі Слов'янська, адже місто взято у кільце.

"Терористи панічно тікають: через поля, вздовж дороги", - сказав він.

"Те, що українські військові змусили тікати бойовиків є позитивним, бо це дозволяє мінімізувати кількість жертв з боку цивільного населення. Їм дають вийти за межі міста і зустрічають вогнем на блокпостах", - наголосив він.

"В тому є суть нашої тактики – їх вибивати їх з міста, щоб мирні люди не постраждали", - додав Парубій.

Водночас начальник штабу 2-го батальйону Нацгвардії Андрій Івченко повідомив "Українській правді", що під виглядом мирних жителів бойовики будуть намагатися прорватися з міста.

"Я з розвідкою пройшов практично до центру міста. Ми зняли російський триколор з центральної барикади Слов'янська і підняли наш український прапор з написом другий батальйон"

"Барикади кинуті, ті нібито захисники деморалізовані, вони в паніці і не знають, що їм робити", - зазначив він.

Звичайні мешканці зустрічали нас добре, останній час ми  надаємо їм гуманітарну допомогу, ми ділимось своєю їжею з мирними жителями, бо в них немає ні їжі ні грошей. А там і діти і літні люди. Наші медики допомагають їм", - сказав він.

За інформацією силовиків, по місту розставлені розтяжки

Як відомо, Слов'янськ можна було вважати оплотом сепаратистів, яким по суті керував полковник ГРУ Росії  Ігор Стрілков/Гіркин. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News