Заповідний ліс, яким користувався Янукович, повернули державі

П'ятниця, 1 серпня 2014, 12:08

2,6 га лісу, які були передані товариству "Дім Лісника", за позовом прокуратури Київської області через суд повернуто у державне користування.

Про це повідомила прес-служба обласної прокуратури.

Було встановлено, що у 2012 році на підставі розпоряджень Київської облдержадміністрації надано вказаному товариству у довгострокове тимчасове користування лісову ділянку терміном на 49 років.

Відповідно до умов договору, ця ділянка, що знаходиться у постійному користуванні Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради, мала використовуватися для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей.

Однак, всупереч умовам зазначеного договору, підприємство-користувач без дозволу органів лісового господарства звело на ділянці капітальні споруди, - розповіли у прокуратурі.

Господарський суд Київської області підтримав позицію прокуратури області та задовольнив позов щодо розірвання договору про довгострокове користування лісовою ділянкою і повернення її у державну власність.

Як відомо, резиденція Віктора Януковича у заповідному Сухолуччі під Києвом виглядала набагато скромнішою, у порівнянні з Межигір'ям.

Але журналісти побачили у Сухолуччі "скромний" триповерховий будиночок з дерева, сауну, альтанки та гектари заповідного лісу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування