Дата парламентських виборів може бути наближена – Порошенко

П'ятниця, 1 серпня 2014, 19:35

Президент Петро Порошенко заявив, що  не може співпрацювати із парламентом, який не визнав "ЛНР" та "ДНР" терористичними організаціями і не виключив, що дата виборів до Верховної Ради може бути наближена.

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам.

"І вчора, більше того, за моєю ініціативою ми провели нараду більшості керівників фракцій, керівництвом ВР, керівництвом уряду і домовилися про те, що дострокові парламентські вибори будуть навіть наближені, якщо буде знайдений компроміс щодо внесення змін до закону про виборів народних депутатів. У нас немає часу на розкачку", - заявив Порошенко.

При цьому президент підтримав ініціативу скорочення парламентської кампанії, і висловив впевненість у тому, що будуть обрані абсолютно нові лідери.

"Для перемоги нам потрібна єдність. Ми не маємо допустити в ході парламентських виборів жорсткої внутріполітичної кризи. Я впевнений, що нам вдасться цього уникнути", - заявив він.

Порошенко також назвав вибори "найбільш ефективним механізмом проведення люстрації, коли її проводять не ті чи інші призначені представники, частина з яких є або рейдерами, або корупціонерами". "Запускається механізм перезавантаження або люстрації, коли єдиний носій державної влади України – народ – визначає склад майбутнього парламенту", - сказав президент.

Окрім того, Порошенко зауважив, що не знає, як працювати з парламентом, де половина депутатів не голосує за визнання так званих "ЛНР"" та "ДНР" терористичними організаціями, "де цілі фракції є "п’ятою колонною", яка керується з-за кордону".

Президент також сказав, що, на його думку, вибори до парламенту мають відбутися за пропорційною виборчою системою за відкритими списками.

"Який компроміс буде досягнутий у Верховній Раді – це поки що відкрите питання. Попереду тиждень, коли ми домовилися, що парламентська комісія за участі представника президента в парламенті опрацює виборчу систему", - повідомив Порошенко.

При цьому президент зазначив, що дехто хоче використати недосконале виборче законодавство для того, щоб відкласти вибори.

"Україна не має часу на розмови. Домовляться про пропорційну систему відкритими списками – нехай ідуть на пропорційну систему, взагалі не здатні домовитися – будуть обиратися так, як в законодавстві є зараз, але вибори відбудуться за будь-якої погоди", - наголосив глава держави.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News