Порошенко: У питанні Криму компромісу не буде, у питанні газу – так

П'ятниця, 1 серпня 2014, 20:54

Президент Петро Порошенко ще раз заявив, що Крим буде у складі України.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам українських телеканалів.

Відповідаючи на запитання про те, чи має намір держава подавати позов до Міжнародного суду проти Росії за анексію Криму та якою буде сума компенсації втрат, які знаходяться на його території, Порошенко сказав: "Крим не продається".

"І відповідальність за Крим не вимірюється грошима. Не може бути так, щоб Україна отримала якісь гроші і відмовилась від Криму. Не дочекаються. Українська земля і Україна – не продаються", - сказав він.

Водночас Порошенко зазначив, що мають право подання такого позову мають підприємства, господарюючі суб’єкти України, які втратили своє майно та отримали фінансові збитки.

У якості приклада президент навів Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз", що спеціалізується на розвитку та видобутку нафти і газу на українському шельфі Чорного моря.

"Щомісяця ми втрачаємо сотні мільйонів тому, що крадеться український газ, у видобуток якого інвестувала держава Україна, українські платники податків. Це - звичайна крадіжка", - підкреслив Порошенко.

За його словами, Міністерство юстиції готує пакет документів для забезпечення такого позову.

"Я дав доручення, і Міністерство юстиції спільно з іноземними партнерами готують юридичні механізми захисту", - сказав президент, зауваживши, що до цієї роботи будуть залучені найкращі юристи.

"Україна буде використовувати всі засоби, які є в її розпорядженні, для того, щоб захистити національні інтереси", - запевнив Порошенко.

На запитання щодо межі компромісу у переговорах з Росією президент сказав: "У питанні Криму компромісу не буде. У питанні національних інтересів України компромісу не буде. В питанні територіальної цілісності України та її суверенітету, в питаннях незалежності України компромісу не буде".

"У питаннях ціни на газ компроміс буде. У питаннях економічних відносин компроміс буде. Якщо буде бажання його шукати, ми його знайдемо. В питаннях миру - буде мир. Я впевнений в цьому",  - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...