Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Місії України при НАТО назвали фальшивкою інформацію про балістичні ракети

П'ятниця, 1 серпня 2014, 23:43

У Місії України при НАТО називають "черговою фальшивкою" інформацію про нібито підтвердження в Альянсі використання Україною балістичних ракет.

У поширеному в п'ятницю коментарі Місії України при НАТО йдеться:

"У зв'язку з появою в окремих ЗМІ інформації про нібито підтвердженні в НАТО факту використання Збройними силами України балістичних ракет під час антитерористичної операції на сході нашої держави Місія України при НАТО зазначає.

З'ясування джерела походження цієї інформації в прес-службі і Політичному директораті Міжнародного секретаріату НАТО, військових структурах Альянсу показало, що НАТО за останнім часом не коментувало питань використання Україною будь-якої зброї.

Отже, стає очевидним, що на тлі численних фактів обстрілів українській території з території Російської Федерації поширення подібних повідомлень є черговою фальшивкою".

"Крім того, на озброєнні української армії балістичні ракети середньої дальності відсутні", - підкреслюється в коментарі.

Раніше CNN з посиланням на джерела в Пентагоні повідомив, що американська розвідка зафіксувала через свої супутники, як українські сили запускають зі своїх позицій балістичні ракети "земля - земля" малої дальності по території, що знаходиться під контролем сепаратистів.

Згодом DW повідомило, що в штаб-квартирі НАТО підтвердили інформацію про те, що військовослужбовці України застосували балістичні ракети проти сепаратистів на сході країни.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування