Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генконсульству РФ у Харкові передали двох російських найманців

Вівторок, 12 серпня 2014, 19:00

Генеральному консульству Російської Федерації в Харкові у вівторок передали двох полонених громадян Росії, які приїхали воювати в Україну.

Про це повідомили в батальйоні "Айдар", бійці якого і передали полонених, пишуть Українські новини.

Як зазначили представники батальйону, росіяни добровільно здалися, прийшовши на один з українських блокпостів і, з їхніх же слів, не скоївши жодних злочинів на території України.

"Вони побоюються, що їх на кордоні просто розстріляють російські прикордонники, тому вони прийшли до нас", - сказав один з бійців "Айдара".

Зі слів полонених - 29-річних жителів Самари (Росія) Євгена Сандакова й Бахтієра Перматова - вони побачили в соціальних мережах оголошення про набір добровольців для відновлення в містах Донбасу подачі води й світла й захисту мирного населення від фашистів і американських найманців.

Росіяни зазначили, що вони нелегально перейшли кордон в районі пункту пропуску "Ізварине", минаючи українські пункти пропуску, за допомогою російських прикордонників.

Виявившись у Краснодоні (Луганська область), вони отримали зброю, але ніяких завдань перед ними не ставили, нібито очікуючи, коли найманців набереться від 800 до 1 000 осіб.

"Ми зрозуміли, що насправді ми підемо вбивати наших побратимів", - заявив Сандаков.

За заявою полонених, вони зрозуміли, що є членами незаконного збройного формування, оскільки, крім зброї, їм не видали ніяких документів, і побоювалися, що при спробі повернутися в Росію через кордон, вони можуть загинути.

Представники батальйону "Айдар" заявляють, що також вирішили передати полонених по офіційних дипломатичних каналах, побоюючись за їхнє життя.

У Генконсульстві РФ ситуацію з передачею полонених коментувати відмовилися, хоча після кількох годин очікування все-таки впустили їх на територію консульства в супроводі українських правоохоронців, яким полонених передали представники "Айдара".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...